Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι αγωγές της φίμωσης...

Μέσα από τις σκοπιές και τις δράσεις που κάναμε όλα τα χρόνια για να προστατέψουμε τον τόπο μας, ήρθαμε κοντά και γίναμε φίλοι με τον Βαγγέλη. Δεν ήταν μόνο λόγοι αλληλεγγύης απέναντι στους γείτονές του που οδήγησαν τη δική του δράση, αλλά είναι από τους λίγους που κατοικούν στη δυτική πλευρά της Λαυρεωτικής που έχει κατανοήσει πόσο καταστροφική θα είναι και για τη δική του περιοχή μία εγκατάσταση όπως αυτή που εχει προγραμματιστεί για το Οβριόκαστρο. Ο Βαγγέλης έχει δεχθεί για τη δράση του απειλές από υποτιθέμενες "σημαίνουσες προσωπικότητες" της περιοχής μας, που ούτε καν γνώριζαν που βρίσκεται το Οβριόκαστρο. Δεν πτοήθηκε τότε ούτε θα πτοηθεί και σήμερα που προσπαθούν κάποιες άλλες "σημαίνουσες προσωπικότητες" να ποινικοποιήσουν την άποψή του, με την απειλή των αγωγών και των εκατομυρίων ευρώ.

Το παρακάτω κείμενο έχει αναρτηθεί από τον Βαγγέλη στο ιστολόγιό του. Περιγράφει με λίγα λόγια το ιστορικό και τους λόγους της "δίωξής" του. Μας καλεί να είμαστε εκεί. Κι εμείς καλούμε εσάς. Και αυτή την Πέμπτη θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του, όπως κι αυτός είναι πάντα δίπλα σ' εμάς...

 

Η μητέρα των μαχών...

Η ώρα έφτασε και τα πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους... Έτσι την επόμενη Πέμπτη στις 17 του μηνός μετά τις 9.00 στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκδικάζονται οι δύο αγωγές σε βάρος μου από τον τέως Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο και την σύζυγό του και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού, κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, συνολικού ύψους 2.000.000 Ευρώ.

Συγκεκριμένα προ τριών ετών και κάτι κατά τη διάρκεια της συναισθηματικά και πολιτικά φορτισμένης προεκλογικής περιόδου των πρώτων Καλλικρατικών Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών έγραψα και ανάρτησα στο προσωπικό μου ιστολόγιο ένα κείμενο, που υπέγραφα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "Σαρωνικός - Συνεργασία" του Δημάρχου κυρίου Πέτρου Φιλίππου, στο οποίο έγειρα σοβαρούς προβληματισμούς ως προς την υποψηφιότητα της κυρίας Χριστοφάκη και γενικά αλλά και ειδικότερα ως προς το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές της περιοχή μας μια και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ως Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής φερόταν ως σύμφωνος με την ομολογουμένως σκανδαλώδη παραχώρηση - ευτυχώς μέχρι στιγμής μόνο στα χαρτιά έπειτα από σειρά νομικών κινήσεων και κινητοποιήσεων των κατοίκων και του Δήμου - των ακτών της περιοχής του Λαγονησίου σε ιδιώτες επί των ημερών του κυρίου Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους αγαπητούς μου φίλους και φίλες που έχουν σταθεί στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα που αντιμετωπίζω αυτή τη δοκιμασία. Κατά τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε έχει μέγιστη σημασία να θυμόμαστε έμπρακτα αξίες όπως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Χρέος των ανθρώπων της γενιάς μας είναι αφενός να αντιμετωπίσουμε με κουράγιο, ανθρωπιά και δύναμη τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας αλλά κυρίως να αναποδογυρίσουμε το αξιακό σύστημα που επικρατεί δεκαετίες τώρα και θέλει το κράτος ως φέουδο των ισχυρών, τα δημόσια αξιώματα οχήματα για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη, την επιχειρηματικότητα ως προνόμιο μιας χούφτας ημετέρων του συστήματος εξουσίας και τους πολίτες αιχμαλώτους των κατά καιρούς λανθασμένων και πελατειακών τους επιλογών προκειμένου να μην έχουν ουσιαστική γνώμη, να αποδέχονται άκριτα τις αποφάσεις που λαμβάνονται και να μην είναι ποτέ χειραφετημένοι...

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και αυτή η διαμάχη που μου έλαχε να εμπλακώ με τον κύριο Πάγκαλο και τη σύζυγό του δεν είναι παρά μια ακόμη σύγκρουση της Ελλάδας που - ευτυχώς - απέρχεται και της επόμενης που έχουμε καθήκον όλοι οι υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες να δημιουργήσουμε προκειμένου να ζήσουμε σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, παραγωγική και κοινωνικά δίκαιη χώρα.