Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σάββατο 25 Μαΐου: Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ...

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην πλατεία της Ιερισσού – ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.
Η συναυλία αυτή δεν πραγματοποιείται μόνο για να θυμίσει την καταστροφή του Κακκάβου, αλλά και για να θυμίσει σε όλους μας την καταστροφή της δικαιοσύνης. Για 17η ημέρα σήμερα, δύο συμπολίτες μας συνεχίζουν να είναι προφυλακισμένοι με πολιτική εντολή, κι όπως δηλώνουν οι δικηγόροι τους, κατασκευασμένες κατηγορίες.


Στην Ελλάδα του 2013…
… οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν καταδρομικά σε σπίτια τα ξημερώματα, παραβιάζοντας πόρτες και συλλαμβάνοντας πολίτες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.
… κατασκευάζονται ένοχοι με σκοπό, όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την ενοχοποίηση και καταστολή ενός δυναμικού κοινωνικού κινήματος.
… ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και οι φυσικοί πόροι σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους.
… οι «επενδύσεις» προωθούνται με κάθε κόστος: καταστροφή του περιβάλλοντος, βιασμός της αλήθειας, καταστρατήγηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη καταστολή, στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, και στην κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ. Γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο που να αξίζει να ακουμπήσουμε πάνω του.




Για τη μετακίνηση προς Χαλκιδική, για τη συναυλία της 25ης Μαΐου, ναυλώνονται λεωφορεία, σε διάφορες πόλεις. Παρακαλούμε όσους οργανώνουν τέτοιες δράσεις να μας ενημερώσουν στο sintfor[at]gmail.com, ώστε να τις ανακοινώνουμε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με 6978834937 – 6978929056.

ΑΘΗΝΑ

Πλατεία Συντάγματος – Σαβ. 25/5, 07:30 π.μ. πληροφορίες εδώ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Η μετακίνηση με το λεωφορείο θα κοστίσει 5 με 6 ευρώ το άτομο σύνολο (πήγαινε-έλα). Συμμετοχές μέχρι και Τρίτη στις 10 το βράδυ, στους Μιχάλης: 6975797626 και Κώστας: 6944695400. Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή σύντομα ώστε να μισθωθεί το λεωφορείο και να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. ώρα αναχώρησης 17:45, επιστροφή μετά το πέρας της συναυλίας.