Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Χρωστάμε όπως γράψαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μία ενημέρωση για τα όσα ειπώθηκαν στην Συντονιστική της περασμένης Τετάρτης 28.11.2012 και για κάποια ευχάριστα νέα, που αφορούν τρεις από τους κατηγορούμενους συναγωνιστές μας. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ: 
Το ευχάριστο ήταν η μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας, όπου γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου και αρκετός κόσμος έμεινε για όση ώρα κράτησε η Συντονιστική έξω από τον χώρο. Αυτό αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη και δίψα για ενημέρωση (από τον Φεβρουάριο είχε να γίνει), αλλά και τον έντονο προβληματισμό, με αφορμή τις μεθοδεύσεις του σγουρού, που από τη μία είναι θιασώτης του διαλόγου και της συναίνεσης και από την άλλη πορεύεται και αποφασίζει χωρίς τον ξενοδόχο, εκδίδοντας τεύχη δημοπράτησης τα οποία στην ουσία μιλούν για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που ίσχυε πριν από την εισβολή των ματ.

Έγινε ενημέρωση από τον κ. δήμαρχο για διάφορες συναντήσεις που έχουν γίνει και άλλες ενέργειες του δήμου. Επισήμανε για άλλη μια φορά πως ο δήμος επιμένει στην πρόταση που έχει καταθέσει, τονίζοντας όμως πως θα δώσει διορία λίγων ημερών στην κυβέρνηση να απαντήσει θετικά, δεχόμενη την τροπολογία που είχε καταθέσει ο τότε υπουργός ΠΕΚΑ παπακωνσταντίνου από την άνοιξη του 2012. Αν όχι τότε θα την πάρει πίσω. Το ίδιο είχε δηλώσει ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος και πέρυσι. Είμαστε σίγουροι πως αυτή τη φορά θα το τηρήσει. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος την κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης και περιφέρειας. 

Ακολούθησε ενημέρωση από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με κάποιες νομικές εξελίξεις που αφορούν συμπολίτες μας. 

Τοποθετήθηκαν επίσης οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως κ. Ιατρού στάθηκε σε νομικά κωλύματα που δεν επιτρέπουν την κατασκευή του έργου και ενημέρωσε κι αυτός από πλευράς του για τις επερχόμενες δίκες. Με την τοποθέτησή του «ηρέμησε» το ακροατήριο και έδωσε το στίγμα της ενότητας .

Μεγάλη έκπληξη η αλλαγή θέσης σχετικά με την απόφαση της 27ης Μαΐου 2011 του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λουκάς, την οποία τότε είχε ψηφίσει ο ίδιος και η παράταξή του, εκτός μίας συμβούλου που είχε ψηφίσει παρούσα. Τόνισε πως έκαναν λάθος τότε και πως ενάμιση χρόνο μετά από την απόφαση ο σγουρός, ενώ λέει πως κάνει διάλογο με το δήμο, την ίδια στιγμή δημοσιεύει τα τεύχη δημοπράτησης που μιλούν για κάτι άλλο. Ζήτησε να γίνει δημοτικό συμβούλιο και να πάρουν νέα απόφαση, να καταγγείλουν την κοροϊδία από πλευράς σγουρού και να μη δεχθούμε κανένα έργο στη Λαυρεωτική!!! 

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε συμπολίτες μας όπου στο σύνολό τους ζήτησαν πιο συχνή ενημέρωση και υπενθύμισαν για άλλη μια φορά και με έντονο τρόπο πως ο αγώνας δόθηκε με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ - ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ - ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και τίποτε άλλο. 

Στο τέλος της συνάντησης ορίστηκε μία επιτροπή η οποία θα οργανώσει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 2 χρόνια από την εισβολή των ματ στον τόπο μας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και θα κινηθούν στα σεμνά πλαίσια που επιβάλλουν οι συνθήκες της εποχής και θα αποτελέσουν αφετηρία για τη συνέχεια του αγώνα που απ’ ότι φαίνεται θα τραβήξει μακριά. Ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει σύντομα.


ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ: 
Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2012 έγινε γνωστό ένα πραγματικά ευχάριστο νέο που αφορούσε τρεις συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε μην ασκήσει κατηγορίες και διέταξε την κατάργηση των περιοριστικών όρων που ίσχυαν για τους δύο εξ αυτών. Αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση η απόφαση αυτή για τα ίδια τα παιδιά, τις οικογένειές τους και για τον αγώνα. Είναι η καλύτερη απάντηση στον «εκβιασμό» που εκστόμισαν υπεύθυνα χείλη την προηγούμενη ημέρα στην Συντονιστική περί «καλής συμπεριφοράς» και πως στην αντίθετη περίπτωση η όποια αντίδρασή μας θα έχει αντίκτυπο στις δίκες των συμπολιτών μας. Η αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων, οι δηλώσεις φίλων που κατηγορούνται αλλά και η ανακοίνωση της απαλλαγής των τριών από τις όποιες κατηγορίες ήταν πιστεύουμε οι πλέον αποστομωτικές απαντήσεις. 

Το μεγαλύτερο όπλο που αναδείχθηκε από τη Συντονιστική και τις συζητήσεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες ήταν η ΕΝΟΤΗΤΑ του κόσμου και η αποφασιστικότητα για συνέχεια του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, που είναι να μην καταστραφεί ο τόπος μας και όχι η αλλαγή χωροθέτησης της καταστροφής. Εδώ δεν χρωστάμε και δεν έχουμε να δώσουμε τίποτα και σε κανέναν για να πούμε «Μολών Λαβέ». 

Εμείς απλά λέμε: «Τ' να χάνε μούν'…» 

Υ.Γ. - Για τους φίλους που κάνουν παρατηρήσεις επαναλαμβάνουμε πως για τους μικρούς τα γράμματα θα είναι μικρά (σγουρός, παπακωνσταντίνου, ματ κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: